Warme appels met koude vanillevla
Hoi ik ben Lisanne Hamoen en ik ga nu een recept schrijven. Warme appels met koude vanillevla.
2 stevige appels (goudrenet, jonagold of braebum)
1 eetlepel gele rozijnen
1/2 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1/3 theelepel gemalen kaneel
30 gram boter
100 ml vanillevla
50 ml slagroom
1 pakje vanillesuiker
Eerst:
1.Verwarm de oven voor op 190
2.Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd een plakje van de onderkant zodat ze beter blijven staan.
3.Snijd 15 gram boter in blokjes en smelt de andere helft.
Dan:
4.Kneed de rozijnen met de basterdsuiker, kaneel en blokjes boter en vul de appelholtes met dit mengsel.
5.Doe de gesmolten boter in een kleine ovenschaal die net om de appels past.
6.Zet de appels in de schaal en bak ze zo'n 45 minuten in de hete oven. Ze zijn dan zacht, maar hebben nog hun vorm.
7.Klop de vla met slagroom en vanillesuiker.
8.Schenk de koude vla over de warme appels.